Коментарі користувача:
Сховати коментарі
Всього коментарів 4974
Шепелев, як завжди "красень": у двох втратах мяча що призвели потім до голів взяв участь. Нещерет теж, як казав Маркевич: пусте місце в воротах. Хоча б Волинця у Колоса забрали, якщо вже ім гравців віддаем.
Все йде рівно так як команда готувалась на зборах - бездумно тасуючи склад і не награючи основу.
Показати
Умник, А как же без Шепелева ? Хотя второй гол нам забили точно после потери Сидора ))))))
По матчу з нами запамятався як абсолютно не контактний гравець, що намагається читати гру і грати на перехопленнях, уникаючи силових единоборств за мяч. Така погіршена копія Шепелева. Для сучасного опорника уникання контактного футболу і жорстких відборів мяча - це вирок. Дня мене дуже дивний вибір у стилі аби купити хоч когось і відрапортувати недалекому власнику. Хоча треба подивитись його показники ТТД по сезону, один матч на зборах звісно ж не показник.
Показати
Умник, погіршена копія Шепелєва - це взагалі, мабуть повний жах :))) гірше, мабуть, може бути лише копія Андріївського))
І навіщо цей перехід? У нас все добре в центрі з Сиротою та Поповим, що привозять в кожній грі, і переляканим недосвідченим Дячуком?
Показати
Умник, взагалі щось коїться незрозуміле: Дячука містер награвав як основного)))). Він десь нагадує Бурду, але ж у Микити за плечима досвід!!!!!
Балоун, він там загуляв на новий рік і не повернувся в розташування команди, а вже березень на носі. Як то кажуть проблемний Родрігес відпочиває.
Показати
Умник, ото нам везёт на таких гуляк)
Черговий жахливий матч на зборах, зібрані за тарілку супу в Ризі легіонери ганяють наших зірок у хвіст і в гриву.
Бездумне тасування складу Луческу продовжується, ніякого награвання основи, людина тупо відсиджує залишок терміну контракту з думками гори воно все: всі ці ЛЧ, ЛЕ і медалі.
Показати
Умник, Основа грала в цьому матчі ДИНАМО» (Київ, Україна) 0:0 АДАНА ДЕМІРСПОР :

Нещерет - Караваєв , Попов , Дячук , Дубінчак - Сидорчук , Гармаш , Буяльський , Волошин , Періс - Ванат .

Проданих Забарного та Циганкова замінять Дячук та Періс.
Повернуться травмовані Бущан та Шапаренко, змінять Нещерета та Гармаша.
Сама проблемна позиції в нас зараз це воротарська, чекаємо на повернення Бущана чи хоча б Бойко, Нещерет не вражає надійністю, інші молоді теж.
З права в захисті основний Караваев, на підміну Тимчик, є ще і Малиш, який дуже сподобався.
В центрі захисту буде основна пара Дячук-Попов, на підхваті Бурда та Сирота, піде Бурда, є ще Боль.
З ліва в захисті йде жива конкуренція між Дубінчаком та Вівчаренком.
З ліва в півзахисті варіантів багато, но думаю буде основним Волошин, на підміну буде Кабаєв та Диалло.
Опорна зона основний Сидорчук, на підміну Андрієвський, може ще Яцик або Лонвейк на край випадок.
Зона центрального півзахисника до повернення Шапаренка, теж не вражає, тому будуть грати всі періодично, хто в кращих буде кондиціях, Гармаш, Лонвейк, Шепелев, Яцик.
З права основний Періс (Дуже подобається мені), на підміну Беніто, є ще Волошин, травмований Леднєв, та можна використовувати Караваєва, при умові появи Тимчика чи Малиша в захисті.
Атакуючий півзахисник основний Буяльский, на підміну Царенко, та травмований Леднєв.
В нападі основний Ванат, на підміну Супряга. Я дуже зрадів коли Беседіна відправили в оренду.

А в матчі з ФК Рига, Луческо скоріш за все дав навантаження деяким основним гравцям, які мало грали в товариських матчах через травми, наприклад Періс, та ще придивлюється до деяких резервистів, які претендую на місце в основі наприклад Яцик, Царенко, Волошин, Малиш.
Вендетта, і кращий бомбардир нігерійської першості https://youtu.be/7RCgXy8-zes
Показати
Умник, Чимсь Ваш варіант навіть краще виглядає.
Але мені з усіх варіантів більш сподобався блазилец Леле, більшість його забитих м'ячів головою, є поставлений удар з обог ніг, може закриту любу позицію в нападі, є техніка, дріблінг, швидкість.
Нарізка https://www.youtube.com/watch?v=xCCUeTiu4eg

По данним варіантам мій розподіл такий:
1) Леле
2) Парасків ( Шкода, що відмовив, а так брати було обох, Леле зліва, а Парасківа для конкуренції Ванату, умовно Супрязі в центрі).
3)Чуквуемека Обіома (30 м'ячів в 75 матчах, 8 результативних передач, щось в ньому є Умнік)
4)Чуквубуйкему Іквуемесі, крім габаритів, і вміння використати свій корпус нічого в ньому не побачив, дуже важкий, немає швидкості, немає чіткого поставленого удару. Чимсь нагадав мені Еріка Раміреса, тільки більш слабким варіантом. Одним словом другого Мбокані з нього не вийде )))

Дьємерсі́ Мбока́ні, хто забув як грав в молодості.

https://www.youtube.com/watch?v=5y5ShaY1AGw&t=156s
Belyi, Каспер показав феноменальну результативність гол+пас у досить сильній лізі з топ-15 ще здається до 22 років, навіть Мудрику вибити під 20 гол+пас було не під силу. Це абсолютно аномальный випадок, досить сказати, що в УПЛ за останні 20 років лише здається по памяті Гладкий зумів вистрілити щось коло 20 по гол+пас в такому віці. Його треба було лише підібрати. Це показовий випадок, чому Копенгаген зараз в такому стані, бо тамошні Заварови теж не ловлять талантів, що в них під носом. От скільки таких Касперів для Бенфіки зараз можна зайти по світових лігах? Я оптимістично скажу, знаючи стан з молодими талантами по латинській Америці, що менше 5. Тому подібний трансфер в ДК з нашими селекціонерами та щей за 1 млн евро, це навіть не наукова фантастика, а жорстке фентезі.
Показати
Умник, Каспер переходив у Русенборг за EURO1.000.000 із першої данської ліги. Досить спірне твердження щодо сили першого данського дивізіону. Хоча там і траплялись випадки вдалого старту граців хорошого рівня. Та значно більше досить переоцінених варіантів. Це вже в Русенборгу були дива результативності. Але таких нападників, що досить вдало проявили себе на не високому відносно рівні (відповідно першої данської ліги), в принципі, є достатня кількість. Інша справа, що далеко не всі вони заграють. та в будь-якому разі - це всього лише ризик на мільйон.
Латинська Америка не настільки бідна на таланти. Я б назвав точно більше 5. Хоча, якщо обмежити критерії вибірки виключно тими, хто вже засвітився на дорослому рівні, напевно, десь приблизно так.
Стосовно Європи та щодо особистих вподобань, я б звернув увагу на такий от очевидний варіант
https://www.transfermarkt.com/matija-frigan/profil/spieler/840149
Напевно, цінник буде дещо вищий EURO1.000.000, але з доступних молодих варіантів в європі - один з найцікавіших, в сенсі перспектив та і в принципі готовності щодо віддачі в близько осяжному майбутньому.
форвард вартістю 1 млн евро на европейському ринку це щось середнє між Ванатом і безкоштовним Бєніто і домогти гравець такої вартості/ якості може максимум Колосу. Дуже здивуюся якщо це не буде черговий шлаковий гравець, яких ми накупили 3 вагони за останніх 10 років, а потім роками розпихуємо по безкоштовних орендах.
Показати
Умник,
https://www.transfermarkt.com/nikola-krstovic/profil/spieler/434433
https://www.transfermarkt.com/djordje-jovanovic/profil/spieler/376460
https://www.transfermarkt.com/bamba-susso/profil/spieler/813603
https://www.transfermarkt.com/mirlind-daku/profil/spieler/521872
швидше всього, це саме перший варіант. Зрозуміло, далеко не втілення мрії про ідеального форварда, але принаймні хоч щось.

А щодо вартості, до речі, Русенборг ось цього нападника придбав рівно за EURO1.000.000
https://www.transfermarkt.com/casper-tengstedt/profil/spieler/464598
Тепер у Бенфіці за EURO7.000.000. Тут скоріше не питання вартості, а питання своєчасності транферу - кого, коли та звідки купуєш.
Здається перший удар в площину чужих воріт від Цапенка на 37 хвилині матчу. Суцільний жах з креативом попереду.
Показати
...Царенка
Коментарі по темі:
бути у статусі основної зірки Динамо і піти до Жирони, кинувши клуб... Чергове посміховисько. А були надіїї, що хоч у цього хлопця з мізками все у порядку, хоча після Реброва, Ярмоленка, Миколенка, не кажучи про Мілевського з Алієвим які пропили свій талант, на що було сподіватись? Напевно після відходу Валерія Васильйовича Лобановскього комплекс меншоваротості цей клуб повністю сжер і годі сподіватись, що в цій команді зявиться людина хоч з якимись спортивними амбіціями, а не заробітчанин. Каладзе та Шевченко напевно були останні вихованці Динамо за яких не було соромно і які прагнули щось виграти.
Показати
Умник, справа не в меншовартості, а справа в тому, що краще грати за Жерону, а не бути в клубі, що майже втратив повагу у футбольному світі... Ну і велика шана Суркісу.... Черговий вільний агент, замість того, щоб заробити гроші, коли це було можливо
Умник, а ви думаєте він заграє в Реалі чи Баварії чи іншому топ клубі? Не порівняюйте ситуації в яких йшли з клубу Шева, Ребров чи той же Ярмола.Нинішнє ДК, як не прикро визнавати мабуть найгірша команда за 25 років і не дивно , що і прогрес Циганка зупинився роки три тому. Жирона - нормальний вибір з точки зору "перезавантажити " кар'єру. Якщо вийде - зможе перейти за рік в сильніше команду, якщо ні - така значить доля!
Добре що Віктор наважився піти з цього затонулого корабля під назвою Динамо, далеко не всі мають таку сміливість. І добре що піде без компенсації, сурки самі винні в своїй жадібність,
Умник, и в чем же он кинул клуб? То что Суркис хочет несоразмерную сумму за него и только "ТОП клуб", это не значит что Цыганков кидает Динамо. Для меня это значит, что руководство летает где-то в облаках, мечтая продать его в условный Милан за 30 млн и ставит свои фантазии и амбиции выше всего остального. И почему Цыганков должен при этом пожизненно сидеть в Динамо, не получив возможности попробовать себя в более сильном чемпионате? Вопрос риторический.
Умник, а чим Динамо краще Жирони крім цифр в контракті?
Автор: Умник
26 травня 2017 01:35
Вратарский вопрос. Пробиваемость в зеркале цифр после 22-го тура.
Таблица делалась для себя, для примерного понимания ситуации с вратарями в УПЛ. Но решил выложить, может быть кому-то будет полезна.Построена по итогам 22 туров двухкругового регулярного чемпионата УПЛ...
Автор: Умник
15 жовтня 2013 21:24
Футбольная революция. Саймон Купер.
Листая старые материалы, наткнулся на эту статью Саймона Купера в Financial Times двухлетней давности о все возрастающей роли статистического анализа в современном футболе. Есть там и о Валерии Васильевиче Лобановском...
Автор: Умник
12 березня 2013 21:28
Вратарский вопрос. Пробиваемость в зеркале цифр после 20-го тура.
Позади 20 туров чемпионата Украины. В список вызванных в сборную Украины в очередной раз не попал Максим Коваль, что вызвало жаркие дискуссии на многих форумах. Всё это подтолкнуло меня в очередной раз взглянуть на игру вратарей сквозь призму цифр...
Автор: Умник
11 лютого 2013 15:53
Европейские топ-чемпионаты. Эффективность атаки и защиты. Взгляд на соперников Динамо, Шахтера и Металлиста.
Полагаю, что в предверии матчей ЛЕ данный материал Бена Мэйхью в переводе Игоря Савченко(FootBoom.com) будет интересно прочесть и  обсудить многим. Привожу перевод Игоря практически без купюр:...
Автор: Умник
19 березня 2012 14:01
Алексей Андронов о вчерашнем Профутболе
 Прямая речь: ""...Знаете, меня как-то звали помочь каналу 2+2 сделать футбольную программу. Я даже кое-что сделал для них. И очень рад, что мои мысли почти там не материализовались (возможно, поэтому, они даже не посчитали нужным оплатить консалтинг, и готовый сценарий программы)...
Автор: Умник
29 жовтня 2011 19:00
Анатолий Демьяненко выиграл кубок АФК( азиатский аналог лиги Европы)
Команда Анатолия Демьяненко Насаф сегодня в финальном матче кубка АФК( азиатский аналог лиги Европы) победила своего кувейтского соперника 2-1. Все голы матча были забиты в течении 6 минут второго тайма...
Автор: Умник
18 жовтня 2011 21:13
А как там наши? Приключения Анатолия Демьяненко в Азии.
Закончился только что ответный полуфинальный матч кубка АФК (азиатского аналога Лиги Европы) между безоговорочным фаворитом турнира иорданским Аль-Вихдатом и командой-выскочкой  узбекским Насафом, руководимым украинским специалистом Анатолием Демьяненко. Нужно отметить, что иорданские клубы в кубке АФК традиционно являются грозной силой...
Автор: Умник
13 вересня 2011 20:31
Свет мой, зеркальце, скажи, да всю правду доложи, кто в УПЛ всех...
Прошло 9 туров чемпионата, почти треть турнирной дистанции, и, стоя на пороге старта групповых турниров еврокубков, пришло время провести предварительный анализ происходящего в УПЛ с цифрами в руках....
Теги: #УПЛ
Автор: Умник
24 травня 2011 17:56
Динамо переедет на НСК «Олимпийский»?
На прошлой неделе в СМИ появилось два очень интересных высказывания, которые касаются непосредственно нашего клуба:1. Вадим Рабинович: "...мы заключили договор о проведении 12 матчей нашей команды на стадионе киевского „Динамо“ со следующего сезона"2...
Автор: Умник
6 травня 2011 02:17
А как там наши? В фокусе Анатолий Демьяненко
 В сегодняшней краткой заметке речь пойдет о Анатолии Демьяненко и его работе на чужбине. Зимой, перед стартом кубка АФК(аналог европейской Лиги Европы), я кратко давал прогноз о том, что тяжеловато будет узбекскому клубу бороться с признанными фаворитами из Иордании, Кувейта, Сирии, Бахрейна...