Автор: A_numis
Зареєстрований: 05.08.2012
Останній візит: 18.02.2013
23 жовтня 2012 16:55

Відкрите звернення представників запорізького ультрас-руху до земляків

Шановні запорожці!

За останні місяць-два ми втомилися звертатися до власників запорізького «Металурга». А менеджмент футбольного клубу вже мабуть також втомився відмовчуватися після наших запитань з приводу особистостей цих самих господарів. Ми писали листи і влаштовували акції протесту на футбольних трибунах - нас не може не турбувати те, що зараз відбувається з нашим улюбленим клубом. Не можемо сказати, що наші дії залишилися непоміченими - з нами зустрічалися менеджери клубу, нас просили набратися терпіння, обіцяли, що ситуація ось-ось виправитися. Пропонували навіть підписати спільний меморандум з пафосною назвою «Взаємна довіра і повага». Сьогодні ми повідомляємо всім - представники ультрас-руху «Металурга» категорично відмовляються ставити свої підписи під цим документом. З нашого боку не може бути ніякої довіри і поваги до людей, які розвалюють наш рідний клуб. Більш того - сьогодні ми виносимо їм своєрідний звинувачувальний вирок!

Перш за все, ми назвемо конкретних винуватців. У них є імена, як би їх не прагнули приховувати. Причому, панове ці дуже і дуже відомі, як мінімум серед запорожців - В'ячеслав і Олександр Богуслаєва. За нашими даними, саме ці люди і є тими, кого так ретельно приховують від громадськості - новими засновниками футбольного клубу «Металург». Нам точно не відомо, якою була мотивація сім'ї Богуслаєва при покупці «Металурга». Але найбільш ймовірна мета цієї угоди - подальший перепродаж запорізького футбольного клубу. У такому випадку, навіть можна пояснити все те, що нині відбувається з «Металургом» - щоб отримати максимальний зиск від такої ось «оборотки» нинішні господарі клубу не прагнуть вкладати кошти в його розвиток.

А прикладів цьому маса. Деякі вже відомі широкому колу вболівальників - як наприклад те, що в цьому сезоні «Металург», якщо і посилювався, то суто за рахунок умовно дармових вільних агентів. Про інші широка громадськість тільки починає дізнаватися. До прикладу, як нам стало відомо, нещодавно в голові Олександра Богуслаєва дозріли чергові ідеї по оптимізації власних витрат. По-видимому, Олександр В'ячеславович вирішив, що утримання інших команд, окрім основної клубної - нечувана розкіш. Вирішив і вже навіть повідомив менеджменту клубу, що молодіжний склад «Металурга» і команду U-19 необхідно розформувати.

Далі більше. Судячи з усього, обтяжливим для далеко небідної сім'ї Богуслаєва є і утримання обслуговуючого персоналу ФК «Металург». Про те, що у клубу є заборгованість по зарплаті перед своїми працівниками підтверджував на зустрічах з уболівальниками навіть його президент Віталій Гончаров. І, буквально днями, вихід зі сформованої ситуації явив своїм співробітникам все той же Олександр Богуслаєв - урізати до мінімуму заробітну плату клубного персоналу. Незгодним трудитися на таких умовах, Олександр В'ячеславович запропонував попросту вимітатися на вулицю.

Таким чином «Металург» ризикує позбутися, того чим славний на всю Україну - своїх футбольних фахівців і талановитих юніорів. Багато хто з них напевно не залишаться без роботи, але з чим залишиться Запоріжжя і його футбольна команда? На жаль, боїмося, що хіба лише з носом, приробленим панами Богуслаєва.

Тому, ми хочемо застерегти співзасновників ФК «Металург» - одумайтеся, не ламайте те за що переживають тисячі чоловік. Особливо закликаємо до розсудливості В'ячеслава Богуслаєва. В'ячеслав Олександрович, ну негоже людині з таким регаліями входити в історію Запорожжя ще й як співучаснику вбивства його останньої професійної футбольної команди. Навіщо Герою України та почесному громадянину Запоріжжя псувати собі імідж таким ось гріхом? Та й ще, вибачте за відвертість, напередодні виборів до Верховної Ради. Це ж ваша партія, виносить на свої знамена гасла про «переборену руїну», «досягнуту стабільність» і «невідворотне покращення». Чому ж тоді окремо взятий колектив, в якому ви де-юре є одним з керівників, долає лише антирекорди і досяг стабільності, хіба що тільки міцно зміцнившись на дні турнірної таблиці? Погодьтеся, що привід задуматися у ваших потенційних виборців вже є. І армія запорізьких уболівальників цілком може зробити цей привід широко і голосно обговорюваним.

Практично все вищевикладене ми цілком можемо адресувати й тим, хто уповноважений стежити за стабільністю в нашому регіоні - меру Запоріжжя Олександру Сіну і губернатору Запорізької області Олександру Пеклушенко. Панове, чому ви ніяк не реагуєте на те, що всі ми ризикуємо втратити одну з візитних карток Запорізького краю? Хіба Вам потрібен в регіоні такий осередок нестабільності? Будьте патріотами, встаньте на захист нашого рідного «Металурга! В іншому випадку у тисяч запорожців з'являться дуже великі сумніви у відповідності ваших персон займаним посадам. Знову ж - армія запорізьких уболівальників зробить все, щоб донести городянам всю правду про ваших дій або бездіяльності з вирішення проблем «Металурга».

А також ми звертаємось до всіх небайдужих запорожцям - земляки, рідна команда як ніколи потребує вашої підтримки. На це раз на кону не перемоги, кубки та медалі, а щось набагато більш важливе - існування цієї самої команди. Сподіваємося, що наше звернення вже допомогло вам зрозуміти суть того, що відбувається з нашим улюбленим "Металургом". Офіційно заявляємо: ми будемо боротися за нього! Просимо приєднатися до цієї боротьби і Вас. Підтримати нашу кампанію і дізнатися про всіх планованих акціях протесту можна на нашому інтернет-ресурсі fcmz1935.unoforum.ru.

Представники ультрас-руху запорізького "Металурга"