Автор: Jerdna Andersen
Зареєстрований: 18.01.2012
Останній візит: 26.03.2012
10 лютого 2012 16:25
9

Динамо і Єрьоменко

Вчора Динамо Київ зіграло з казанським Рубіном у фінальному матчі товариського турніру.

Кияни програли, хоча, мабуть, їм хотілося перемогти, щоб хоч якось реваншуватися за поразки піврічної давнини. Чесно кажучи, не бачу в цьому результаті нічого трагічного – давно вже розцінюю товариські зустрічі виключно, як підготовчий етап до куди серйозніших стартів. Я взагалі б не виказував своєї думки з приводу цього матчу, якби не одне «але».
Під матеріалами про сам поєдинок в мережі занадто багато коментарів стосується автора переможного м’яча у ворота Шовковського. А найпопулярнішим питанням став віртуальний меседж динамівському керівництву: «Нафіга продали Єрьоменка»? При цьому, кожен другий дописувач не забував вказувати, що Ігор Суркіс сліпий віслюк, а Сьомін баран. Та невже?
По-перше, давайте не забувати у скільки казанському клубу обійшовся цей трансфер. Купувало Динамо Романа за значно меншу суму. Тобто, з комерційної точки зору біло-сині залишилися у виграші. Просто так виставляти Єрьоменка з команди ніхто ж не збирався. Це неодноразово підтвердили як президент, так і головний тренер.
А тепер по-друге. Я не маю нічого проти Єрьоменка-футболіста. Він неодноразово доводив свій рівень, віддав не одну гольову передачу, здійснив чималу кількість загострень. Але він ніколи не ставав лідером команди на полі. Просто Роман не з породи тих гравців, які можуть самотужки витягти безнадійну гру. У нього світла голова, але не швидке мислення. Скільки перспективних атак Динамо саме через Єрьоменка розгорталися трохи не до своїх воріт. Так, у нього були чудові періоди, як, наприклад, осінь 2010. Проте, скільки було і невдалих матчів, де фінський універсал так нічого і не показав.
Коротше кажучи, вважаю продаж Єрьоменка за таку суму вдалим кроком київського менеджменту. Думаю, що це саме той випадок, коли розлучення пішло на користь усім трьом. А от аргумент, що буцімто відсутність Романа зіграла головну роль у єврокубкових невдачах Динамо, не сприймаю. Сьоміну є ким його замінити. Потенціал того ж Гармаша, на мою думку, не так щоб значно, але вищий за потенціал росіянина з фінським паспортом.
Цим матеріалом я ні в якому разі не хотів очорнити Рому та образити шанувальників таланту цього старанного гравця та приємного хлопця. Навпаки, я завжди пам’ятатиму його нестандартні дії у біло-синій футболці та бажатиму йому успіхів як в Казані, так і у національній збірній. Але я не розумію тих, хто відносить перехід Єрьоменка в Рубін до особистих промахів Суркіса і Сьоміна та пов’язує із ним всі біди столичної команди.
 

Так, про реалії ви праві. Але лідер на полі має бути. Єрьоменко на роль цього лідера не тягне. А перевіряти і непотрібно. Я бачив його дії на полі, тому і написав так, як написав. Якщо ви уважно читали матеріал, то там написано, чому я його написав:)) Про гравця та його потреби я не забув. А про Сьоміна і Суркіса написав, бо гонять в даному випадку в першу чергу на них. А Брандао із Шахтаря був кращим бомбардиром:))Розумію, що гольові передачі в матчах з Іллічівцем, БАТЕ і Зорею також важливі, але в більш важливих поєдинках з сильнішими суперниками я їх від Романа не пам"ятаю. Все це вірно. Але, на мою суб"єктивну думку, Єрьоменко в цьому компоненті, не найкращим в Динамо був. І обрізок небезпечних я за ним немало пам"ятаю.
Сховати
А вот я на вашей стороне.Рома хороший игрок (и человек)но его нельзя назвать не заменимым...Я тоже помню кучу его обркзок и удары из выгодных позиций по вратарям,штангам итд...Специально смотрел матчи сборной Финляндии...и там тоже самое... Мой Вам добрый совет - не пытайтесь переспорить ваших критиков...Это лишнее.Конечно хорошо бы гдето отыскать распечатки технико-тактических действий.. Итак,я ставлю вам плюс ++++
Сховати
Дякую:))
очень хорошо все написано,молодец ! стоит только добавить что зарплату которую предложил Рубин была просто огромная,и не нужно быть психологом что бы понять что после отказа от такой зарплаты у Романа явно пропадет былой настрой на игру..
"Тобто, з комерційної точки зору біло-сині залишилися у виграші" - чтоб остаться в выиграше нужно потратить полученные деньги с умом! "Проте, скільки було і невдалих матчів, де фінський універсал так нічого і не показав" - у Блохина, Шевы, Реброва, Сабо и т.д. таких матчей тоже хватает. "вважаю продаж Єрьоменка за таку суму вдалим кроком київського менеджменту" - если бы ДК купило за меньшие деньги похожего игрока, то да. А так... "Потенціал того ж Гармаша, на мою думку, не так щоб значно, але вищий" - то что эти два игрока играют на одной позиции, это не значит что они одного плана. Гармаш в основном разрушитель, а Ерема созидатель. Их нельзя сравнивать.
Сховати
1. А хто сказав, що отримані гроші не були (чи не будуть) витрачені з розумом. На мою думку, Дуду - чудове придбання. Інше питання, що відсоток гравців, які заграють в Динамо не надто великий. Цікаво, а Єрьоменка свого часу ви вважали розумним придбанням? 2. Перелічені вами гравці неодноразово показували свої лідерські якості, самотужки. вириваючи матч на зубах. У Роми я таких поєдинків не пам"ятаю. 3. Дивись пункт 1. 4. Так гравці дійсно не однопланові. Проте, що один, що другий краще за все виглядають на позиції приховано плеймейкера, ІМХО. А Гармаш мені здається, все-таки, більш різностороннім.
Сховати
1. потому что в ДК деньги редко с умом тратятся, а покупка Дуду это не попытка заменить Ермолу. Это покупка по принципу "неплохой игрок - надо купить, а потом разбираться как его использовать" 2. у шевы, к примеру вообще нет лидерских качеств, они ему не характерны. И вообще лидерские качества обсуждать нет смысла, т.к. они присущи единицам. 3.- 4.Какой же Гармаш более разносторонний, если культура длинного и короткого паса, виденье поля и просто мышление у Ермоленко на порядок выше. Он уступает разве что в количестве заработанных карточек))
Сховати
1. По-перше, не Єрмолу, а Єрьому. По-друге, в Динамо центральних півзахисників, як собак нерізаних. От плеймекара, згоден, немає. Ну, так і Роман їм не є. 2. Зараз у Шеви лідерські якості дійсно відсутні. Але до переходу в Челсі вони були. Він неоднарозово витягав матчі, що в ДК, що в Мілані, що в збірній. 3. - 4. А я вважаю навпаки.