Автор: Fan from 94
Зареєстрований: 15.02.2011
Останній візит: 28.12.2015
Вперше на стадіон Темп в Шепетівці я прийшов весною 92-го з тих пір симпатизую Карпатам та вболіваю за Динамо(фанатію по-справжньому з сезону 94/95). 2-3 рази в рік приїзджаю на матчі в Київ. За іноземні клуби не вболіваю, симпатизую бянко-нері, канонірам і мерсесайдцям. Атеїст. Патріот. Цікавлюсь історичною літературою. Музика - переважно рок. Нік PunkSektor на football.ua
24 серпня 2011 17:00
4

Відповідь "любителя всіх гнати"

Стосовно негативних відгуків. Коли не має командної гри, та і самої команди не має, коли по полю повзаючи відбувають номер третьосортні ґастарбайтери, коли в клубі безлад, хаос, безвідповідальність а керівництво нагло "їздить по вухах" фанатам, РОБИТИ ХОРОШУ МІНУ І РАДІТИ ЧЕРГОВІЙ ВИМУЧЕНІЙ ПЕРЕМОЗІ, у на секундочку задумайтесь оболоні чи кривбаса, - це як мінімум тупо!

Питання звідки взятись позитивним коментам за таких умов? Шукати краплю позитиву в морі негативу?

Перша біда клубу - це президент, в народах відомий як Джуніор. Ось уже скоро 20 років Динамо у власності братів. Що ми маємо за цей час? Один вдалий відрізок 1997-2000! 13 раз чемпіони? Так це круто було вигравати чемпіонат без суперників.

От мені дуже смішно чути про можливе президентство старшого Суркіса. Чим він запам'ятався мені як президент - те як він втоптав в багнюку Ім'я клубу "шубним скандалом". Тренерськими експериментами Пузач - Сабо - Фоменко - Сабо - Павлов - Онищенко - Сабо. Подякувати йому можу лише за повернення Лобановсьеого та гроші на зарплати гравцям, бо в решті клубів майже не платили(тому і йшли гравці в ДК зрадістю).

І менеджером золотих часів незалежного Динамо був ВВЛ. Григорій же спонсором, політиком, бізнесменом. Це уже пізніше ГМС став успішним ФУНКЦІОНЕРОМ у ФФУ, здобув європейське визнання і репутацію, які стали запорукою успіху України при виборі кандидатів на проведення ЄВРО 2012.

Проте повторюся за менеджмент(в англійському футбольному розумінні) відповідав Валерій Васильович. Саме він вирішував долю гравців, вів трансферну політику, відповідав за результат. Як результат пара блискучих сезонів 1/2ЛЧ.

Стосовно ІМС-а,то за 9 років клуб з його президентством лише розчарування і постійні обломи на євроарені та і в ЧУ лише 2 чемпіонства за 7 останніх років і то чемпіонство 9-го року завдяки осінньому провалу Шахтаря.

Но всетаки повернемось на початок нульових років. Вони ознаменувались розпродажем ключових гравців -Шевченка, Реброва, Лужного, Каладзе, Максимова. Клуб вийшов в значний плюс, проте рівноцінних замін не було, а школа Динамо по сьогоднішній день не випустила жодного гравця високого рівня. Вже в ті часи гравець високого класу коштував чималі гроші, але Суркіси "зажимали" кошти, віддаючи перевагу дешевим легіонерам або "дармовим" вітчизняного розливу. З 99 по літо 2002 були придбані Марущак, Свідерський, Максим'юк, Деметрадзе, Близнюк, Єзерський, Мороз, Ласло Боднар, Петкович, Мелащенко, Омоко, Ідахор, Гавранчич, Чернат, Пєєв, Рева, Михайленко, Коновалов, Філімонов, Гіоане та багатьох інших. Більш-менш яскравий слід в історії лишили лиш Боднар, Рева, Ґавранчіч та Гіоане. Більшість з яких швидко покинули клуб. Ще при живому Лобановському було видно наскільки невдало проводяться трансферні компанії. Місця у клубі займали не професіонали а колишні гравці.

Зовсім інший підхід демонстрував Шахтар, який потихеньку підтянувся на 2 місце, в 2000-му вийшов в груповий етап ЛЧ, причому зайняв третє місце на противагу Динамо. А уже в 2002-му вперше став чемпіном. Підписанням Джуліаса Агахови Ахметов продемонстрував фінансову міць Шахтаря. Агресивна піар компанія в підтримку ШД і дискредитаційна політика направлена проти ДК почала приносити перші плоди. В Шахтаря починають з'являтись масово глорики, зростає протисурковський рух.

Хід від Джуніора виявився дещо дивним, коли більшість очікували Сабо на тренерському містку з'являється молодий Михайличенко. Сабо виконує роль спортивного директора. З настанням двовладдя зростає безвідповідальність. З кожним роком легіонерів все більшає, число трансферів зашкалює, от лиш число корисних рідко перевалювало за 10%. Михайличенко не мав авторитету тому на ситуацію не міг вплинути, слухняно виконуючи вказівки з верху та використовуючи нав'язаних гравців. При ньому в динамо з'явились: Сабліч, Каддурі, Алієв, Мілевський, Пучков, Машаду, Лєко, Рінкон, Нанні, Алессандро, Юссуф, Онищенко, Огнєнович, Гусєв, Сонін, Клебер, Чеснаускіс, Корніленко, Верпаковскіс, Главіна, Бідненко, Романчук, Амісулашвілі, Нінкович, Родольфо. Лише частина з них заграли, дехто лише через 5 років.

Достеменно не відомо на яку суму "кинули" клуб агенти і горе-селекціонери. Но Джуніор не вживає ніяких заходів і торочить про будівництво "молодої команди"

Облом в першому матчі з Трабзонспором коштував Михайличенку посади. Його замінив Сабо. Почалась ЕРА ФІЗРУКІВ.

В Шахтареві накінець знайшовся тренер, після Скали і Шустера, його очолив Мірча Луческу і уже в дебютному сезоні завоював друге золото гірників.

В динамо триває легіонерська вакханалія продовжується будуватись "молода команда" при чому уже 5-й рік. Сабо завоювавши кубок поступився місцем Буряку. Проте лишився в системі клубу, хто ж лишить кормушку. Після Буряка який капітально налажав з Туном, тренером стає Дем'яненко. З'являються нові обличчя: Родріго, Герасим'юк, Іримія, Ротань, Луценко, Марковіч, Аладашвілі, Михалик, Марцваладзе, Єщенко, Корреа, Імедашвілі, Воронков, Ярмолєнко, Фаркаш, повернулись Ребров і Ващук, апофеозом трансферних ляпів стали Морено і Отальваро.

Мені важко повіри що фізрук так довго портримався. Проте навіть Джуніор зрозумів що з відчизняних спеців толку мало і натхненний успіхами Шахтаря повернув свій "взор" на європу а саме на Жерара Ульє. Під фрацуза були придбані Діакате і Бангура ну і ще трохи лівака: Майкл, Бельгаузані, Махдуфі, Ситник, Герасимюк . Но в останній момент француз спригнув на стан здоров'я і відмовився прийняти ДК. Фізрук продовжив мучити вболівальників. Результат повний провал в групі ЛЧ - 6 поразок. Спроба Лужного щось змінити.

На провідне місце в Україні виходить Шахтар, що демонстрував видовищну гру багатомільйонних бразильців. Менеджмент Шахтаря починає використовувати тактику випаляної землі, тобто скуповує всіх потенційних українських гравців. Партія Ахметова при владі починає тіснити бізнес Суркісів. Починається медійна війна з явною перевагою Шахтаря. Гол і Наш футбол закривають згори. Футбольний вікенд починає промивку мізків вболівальників. Браво федерація, адмінресурс, сукіс всєх/всьо купіл, роблять свою чорну справу. Власні вболівальники не йдуть на ДК, а для решти Динамо уособлення зла. Шахтар переймає вболівальницькі симпатії.

А що Джуніор? А нічого продовжує будувати "молоду команду" уже 8-й рік. А допомагає йому новий тренер з Росії -Сьомін.

Для мене Сьомін тренер-мінімаліст, ідеальний для середняка типу Ворскли, МД чи Локомотива. З Локо йому пощастило стати чемпіоном, оскільки Спартак, ЦСКА сезон провалили.

Та не Сьоміним єдиним. Динамо підібрало непотрібногобільше Мілану Резо Чохонелідзе. Резо обіцяв реформи, створити європейський клуб та швидко асимілювався серед системи екс-гравців і засвоїв принцип рука руку миє.

Мало не забув про нового тренера фізо Вінченцо Пінколіні. Користі від якого я навіть після 4-х років з перервою не бачу.

Почав ЮПС роботу з того що розігнав бразильське кодло, придбань не робив. Дик навіщо 11 гравців набереться ;) а більше і й не потрібно, мінімаліст одним словом. Но "система думала інакше " і таки підписала Хачеріді, Романчука і Суареса. Сьомін закінчив сезон на 2-му місці, програв в фіналі кубка Шахтарю. Влітку всеж таки вирішив підсилитись прийшли вдалі придбання Вукоєвіч та Єрьоменко а ще крім них гравці середньої паршивості Асатіані, Бетао, Кравченко, Богуш, Незрозуміло навіщо Окудува, Рибалка і Теміле "на виріст".

Важко розпочавши сезон, динамівці ледь не влетіли Дроґеді. Проте повністю реабілітувались в матчах зі Спартаком перемігши двічі по 4:1. В груповому раунді проявились клінічні ознаки - боязка гра, фізичні кондиції на півтора тайма, коротка лава запасних, нерішучість при замінах. Як результат реальний шанс вийти в слідуючий раунд втрачено.

Взимку ЮПС висновків не зробив. Йому достатньо й стартових 11-ти. Тим часом Шахтар переборов кризу - поразки спортингу в ЛЧ та втрата 20! очок в першому колі ЛИШЕ 55.6% від можливих!!! Динамо втратило лише 8 очок і набрало 82% очок, але програло Шахтарю і Металісту. Весняний відрізок і ДК і ШД провели рівно. Лише в півфіналі кубку України Динамо програло шахтарю через відсутність гравців що могли б підсилити гру вийшовши на заміну.

В Кубку УЄФА в обох грандів справи йшли чудово. Динамо пройшло Валенсію 3:3, Металіст 4:2, ПСЖ 3:0; Шахтар відповідно Тотенхем 3:1, ЦСКА 3:0, Марсель 3:2. Наші гранди зустрілись в півфіналі і знову як і в кубку і з тих же причин динамівці поступились.

Здавлось що Динамо одужує і набирає оберти, но ЮПС покинув клуб. Джуніор натхненний успіхами Сьміна, запрошує чергового російського коуча - Газаєва і розпочинає новий виток будівництва нової "молодої " команди.

Газ в притаманні й кавказцям гарячковатості реформувати Динамо. Відправив вслід за ЮПСом Пінколіні.

Поміняв тактичну схему з сьомінських 4-4-2(4-1-3-1-1) на "барселонівську" 4-3-3

Повернув Шовковського в рамку, з Єрьоменка зробив правого захисника, задвинувши Бетао в глибокий запас, в центр захисту купив Алмейду, активно залусав Хачеріді. На лівий фданг придбав Маграо. З Сьмінського складу залишив на своїх позиціяхлиш Михаликаі Вукоєвича, з Мілевського ліпив центр-форварда, Нінковича перевів в центр. Став довіряти Гармашу, Зозулі та Ярмоленку. Задвинув Шевченка на правий фланг. Також позбувся цілого ряду гравців Гільєрме (не зрозуміло чому?), Діакате, Бангура (радість то яка продали дорого єдиного нормального форварда); позбувся також шлаку: Рінкона, Луценка, Лисенка, Окудуви, Фаркаша, Асатіані та Шацьких.

Хоч і група в ЛЧ попалась важка (роки невдач вилазять боком), но третє місце мало б бути за Динамо. Но невдала тактика на матчі з Інтером поставила хрест на єврокубкових амбіціях ДК. В чемпіонаті справи йшли краще 18 турів поспіль Динамівці очолювали таблицю. Та нічиї Динамівців в Донецьку та Маріуполі дозволили Шахтарю після 19 туру їх наздогнати, а після 22 туру пропустити Шахтар вперед. 24 тур подарував надію, проте її поховали Карпати. Кияни другі в сезоні.

Що робить Суркіс? Продовжує довіряти коучу якому лишилось всього два роки на виграш кубку чемпіонів. Разом з Газаєвим проводять чергову невнятну трансферну компанію. Ковалем закрили проблемну позицію воротаря. Хоча і Газ не знав гравця з ім'ям плеймейкер придбали за 8 млн. Бертольйо. Ще 8 млн. за Андре, три за Попова. Повернули, чи вірніше не змогли продати Гільєрме. Обламались з Жусилеєєм, Коноплянкою та Браяном Руісом.

Та найбільш незрозуміло, чому питання з Андре і Гільєрме вирішились не під час зборів, а за кілька днів до вирішальних матчів з Аяксом? Браво тренер, браво президент. Суркіс довіряє далі. Апогей співпраці поразка від Шерифа.

Повернення Сьоміна вважаю помилкою, але для Суркіса ЮПС ідеальний варіант, без вимог, постійно хвалить президента, тандемом їздить по вухах ЗМІ та вболівльникам. Як приклад під час зимових зборів Сьомін запевнив всіх, що команда укомплетована повністю, лиш одного хабаровського бракує. Суркіс натякнув що задачі самі високі. Виграш ЛЄ це пряма путівка в групу ЛЧ! Запалу киян вистачило на з єврокубкові і 2 матчц чемпіонату. Враховуючи невнятну гру Шахтаря який за 10 турів втратив 13 очок його можна було обійти. Но через провали в Дніпропетровську і Запоріжжі та в Києві з Брагою, киянам прийшлося здобувати путівку в ЛЧ через сито кваліфайнраундів.

Дрсвід попередніх невдач просто КРИЧАВ про кардинальне оновлення складу команди. Якщо з воротарями був перебір, то в захисті панував жах. Як мінімум необхідно було придбати 2-х флангових захисників, опорника, плеймейкера, атакуючого крайнього хавбека, забивного форварда. Повторююсь як мінімум.

Суркіс обіцяв 40 млн на трансфери! На виході вийшов майже пшик. Придбали лиш Ідейє та Аруну. Ах ну ще травмованого Аді в оренду. Решта трансферних спроб зробили Клуб посміховиськом. Ні Кардосо ні Карачолло, ні Сіссе ні Кранчар не перейшли у ДК. Останні спроби з Сантоном і Вайсом зазнали невдачі. Ще 6 днів лишаєтся, але толку, якщо підсилюватись потрібно було в червні-липні.

Сьомін продовжує обман, знову заявляє що команда повністю укомплектована і готова аиконати поставлені цілі- вихід в ЛЧ! Но результати говорили про інше зовсім інше...

Уже 10 років триває будівництво молодої команди, яку розпочав Лобановський трансферами балканців.

Zeit "Суркиса нужно гнать, Семина в отставку, полкоманды выгнать…….»...Ребята если всех выгоним ДК уже не будет. Мы все говорим о традициях ДК и тут же ждем, что придет новый президент, тренер и команда. А кто будет продлевать традиции? Гнать президента? Хм, Интересно..А кого на место его?"

Про які традиції ти говориш, які традиції продовжує Суркіс? Динамівські традиції третього тисячоліття це фарс керівництва, невідповідні осіб на всіх постах, корумпоавана школа з нульвим результатом, злочинна селекція з божевільно-невдалими трансферами, відстойна гра низькосортних гравців, постійні влети далеко не самим сильним командам. І я хочу щоб ці традиції припинились!!!!!

Святе місце пустим не буває!!! І новий президент чи власник, я впевнений гіршим не буде!

Zeit Сменить чуть ли не весь состав? Вообще красота. И наверное тут же потребуете результата в ЛЕ. Может и сменят. Но во-первых кем И за какие шиши? Купят дешевых сразу пойдут крики про второсортные покупки, дорогих: на 11 человек еще нужно насобирать.

А які перспективи цього складу: Богуш, Бетао, Сілва, Хачеріді, Алмейда, Каддурі, Попов, Нінкович, Бертольйо, Корреа, Алієв, Маграо, Бельгаузані, Шевченко, Мілевський, Гармаш, Аді чи Кравець?

Третина хто мав шанс і не скористався, третина перманентний лазарет, решта мають хороші контракті з відсутністю мотивації і перспектив. Но всі 19! чоловік одержують зарплатню і хто з них допоміг команді влітку?

Скільки ще терпіти? надіятись? вірити? Скільки ще мовчати?

ДОСИТЬ! Клуб уже в тупіку! Тому гнати всіх Суркіса, Резо, Сьоміна , Лужного, Пінколіні, Селекціонерів, дитячих тренерів, шлакових гравців і решту ледарів що наживаються на моєму улюбленому клубі!!!!

P/s. Лучше выражаться все таки футбольными терминами. А то так и до политики не далеко, а она здесь как то никчему))))))))))(Так что страну в покое - Динамо навсегда!!)
"Теза про країну мені сподобалась, але дещо поправлю. Так країна це народ, но не можна обособлювати уряд з країною. Якщо розпустити уряд, то країна залишиться". Країна то залишається, уряд не кращає, на жаль.........
Правильно на Ваш, но не зовсім, Ваш лиш надихнув, а накипіло, назбиралось уже давно на різних форумах і блогах. Теза про країну мені сподобалась, але дещо поправлю. Так країна це народ, но не можна обособлювати уряд з країною. Якщо розпустити уряд, то країна залишиться. Длямене Динамо це не тільки база,стадіон, функціонери, гравці в першу чергу це багато поколінь вболівальників пронизаних динамівським духом. Коли помінялись власники Ліверпуль не перестав бути ліверпулем. Так думаю буде і з Динамо. Риба починає гнити з голови. 9 років невдач - гіганський срок, щоб піти самому. Флорентиіно Перес сам пішов же, голова федерації хорватії теж. Можливо не вистачає фінансів, так якщо не можеш *рати так не муч *опу. Продай клуб. Впевнений що знайдеться чимало бажаючих вкласти кошти. З'явиться новий власник, підуть зміни в керівництві. Новий президент сформує нову управлінську команду. Так цей шлях тривалий, але цей шлях перспективний. Теперішній - внікуди. Зрозуміло що потрібен час. Потрібен час щоб позбутись баласту. Знайти команди яким сплавити гравців, що не відповідають рівню. Не відпускати ж їх вільними агентами з солідними компенсаціями. Цей сезон уже можна вважати прогаяним. І саме зараз час радикальних змін.
)) Если я правильно понимаю (сомнений нет особых) это ответ на мой пост. Приятно, что есть люди, которые очень внимательно читали, а некоторые даже посвятили уйму времени что бы создать соответствующий ответ.))))Значит не все так плохо)). Но прошу заметить Fan from 94, что я не утверждал безприкословно что либо и ни вкоем случае не навязывал свою точку зрения, а подавал суто как свое виденье ситуации. При этом, если вы все таки внимательно читали и коменты после (в чем я не сомниваюсь), основная цель была в другом. А именно кто вместо них? Вот вы пишете "ДОСИТЬ! Клуб уже в тупіку! Тому гнати всіх Суркіса, Резо, Сьоміна , Лужного, Пінколіні, Селекціонерів, дитячих тренерів, шлакових гравців і решту ледарів що наживаються на моєму улюбленому клубі!!!!" Ну так гоните, а заниматься в сем этим Вы будете?? Если не оставить ни одного, по Вашим идеям человека то кто тогда будет Динамо??? Вот тогда останиться только имя... Страна существует благодаря людям, которые в ней живут. Так и клуб "Динамо"- это часть общества, которое в нем работает, а не табуретки, база, и деньги. Всех смените, может будет и лучше, но кто сказал, что это будет Динамо. Кто запретит новой власти переименовать клуб например? Возможно я не совсем Вас понял, но учитывая последнее выражение Вы просто хотите все и сейчас, а это ни так просто.